balls

Után­pótlás­sport a médiában

Kiadónk fő profilja az utánpótlássport széles körű megjelenítése saját platformjainkon, illetve a cégünk által kezelt felületeken.

Utanpotlassport.hu

A 2011 óta működő weblap a korosztályos sport egyetlen komplex, valamennyi számottevő sportág híreivel, eredményeivel foglalkozó online napilapja. Az igényességet és a hitelességet elsőszámú szempontnak tekintő portálon a folyamatosan frissülő információk mellett az újságírás változatos műfajaiban (tudósítások, interjúk, portrék, riportok, publicisztikák) jelennek meg írások a hazai és a nemzetközi utánpótlássport legjelentősebb eseményeiről, legígéretesebb fiataljairól, legeredményesebb nevelőedzőiről és műhelyeiről, a sportélet aktuális kérdéseiről. Honlapunkat 2015-ben a Magyar Olimpiai Bizottság médiaoklevéllel, 2018-ban a Magyar Sportújságíró Szövetség nívódíjjal tüntette ki.

tennisball
Nemzeti Sport print - Junior melléklet

A sportnapilap keddi számaiban 2015 óta Junior címmel jelenik meg az a melléklet, amelyet kiadónk – az Utanpotlassport.hu szerkesztőségi gárdájának a közreműködésével – készít. A heti magazinban az aktuális témák mellett a korosztályos sport legégetőbb kérdéseivel foglalkozunk, összeállításokat, sorozatokat közlünk, melyekben a fiatalok sportjával kapcsolatos témákat műfajilag változatosan, sokszínűen dolgozzuk fel.

tennisball
Nemzeti Sport Online - utánpótlásrovat

A 2017 óta tartó együttműködés keretében az Utanpotlassport.hu folyamatosan ellátja aktuális hírekkel, írásokkal a sportnapilap online felületét. Az NSO-n a korosztályos sport naprakész információi mellett az Utanpotlassport.hu legérdekesebb, legnagyobb érdeklődésre számot tartó cikkei önálló rovatban jelennek.

tennisball
M4 Sport - Jövünk! televíziós magazin

A kiadónk által, munkatársaink részvételével készített, félórás magazinműsor 2015 óta vasárnap délelőttönként jelentkezik a legnépszerűbb televíziós sportcsatornán. A kéthetente látható műsorban az aktualitások feldolgozásán kívül igyekszünk olyan ifjú sportolókat, utánpótlás-nevelő edzőket, műhelyeket bemutatni, akik, illetve amelyek példaként állíthatók a fiatalok, a trénerek és a sportélet valamennyi szereplője elé.

tennisball
UP Sport YouTube-csatorna

YouTube-csatornánk mind nagyobb népszerűségnek örvend annak köszönhetően, hogy a Jövünk! című televíziós-magazinba forgatott riportfilmjeink mellett 2023 májusa óta saját készítésű portréinterjú-sorozattal is jelentkezik Így lettünk bajnokok címmel. Ez utóbbiban jelenlegi és nemrégiben visszavonult klasszis sportolók elevenítik fel a gyermek- és fiatalkorukat.

tennisball
books

Könyv­kiadás

Kiadónk 2017 óta foglalkozik sportkönyvkiadással. A kezdetek óta számos kötetünk jelent meg a korosztályos sport témakörében.

Utánpótlásévkönyvek

Az utánpótlássport éves történetét feldolgozó almanachunk immár sorozattá bővült, hiszen a 2016-os esztendő több mint 400 oldalas krónikája után a 2017-ben, a 2018-ban, a 2019-ben, a 2020-ban, a 2021-ben és a 2022-ben történteket is feldolgoztuk. A kötetekben az egyes sportágak teljes körű utánpótlás-eredménylistája is megtalálható.

tennisball
Így lettünk bajnokok

A 2019-ben megjelent kötet – amely a sportkönyvpiac slágere volt – 30 még aktív, illetve nemrégiben visszavonult klasszis sportoló gyermek- és fiatalkorát dolgozza fel portréinterjúk formájában. Az egyes beszélgetésekből kiderül: hogyan csinálták azok, akiknek „bejött”, vagyis karrierjük során eljutottak a világsikerekig.

tennisball
Egyéb kiadványok

Mesterművek A 2018-ban megjelent portrékötetben 40 utánpótlás-nevelő edzőt mutatunk be a legkiválóbbak közül; olyan szakembereket, akiknek pályája minden szempontból példaértékű lehet a fiatalabb edzőgenerációk számára. Sportháromság Mizsér Attila, az 1988-ban, Szöulban csapatban olimpiai bajnok öttusázó, kommunikációs és motivációs tréner cégünket kérte fel 2018-ban a kötet szerkesztésére, kiadására. A kiadvány az edző-szülő-versenyző kapcsolatrendszerben előforduló konfliktusok kezelésére ad sokrétű, hasznos válaszokat,

tennisball
conference

Konferen­cia­szerve­zés

Portfóliónkba már a kezdetekben bekerült a konferenciaszervezés, mert úgy gondoltuk: a sport egyes szakterületeinek legkiválóbb ismerői és a különböző sportágak legkiválóbb klasszisai értékes, a mindennapokban is hasznosítható tudást adhatnak át a nevelőedzőknek, a sportvezetőknek, testnevelő tanároknak, a szülőknek.

Egy nap az utánpótlásért 2011 óta

A 2011-ben a Testnevelési Egyetemen rendezett első utánpótlás-nevelési konferencia minden várakozást felülmúló sikere után az azóta eltelt valamennyi esztendő novemberében-decemberében megtartjuk rendezvényünket. Az Egy nap az utánpótlásért címet viselő, egész napos esemény a korosztályos sport legnagyobb, legrangosabb konferenciájává nőtte ki magát, s évről évre immár százakat vonz mind az aktuális téma, mind pedig az egyes szakterületek legjobbjaiból verbuvált előadói kör.

tennisball
ball

Sporttudo­mányos tevékeny­ség

A sporttudomány, az aktuális trendek megismerésének háttere a jelen sportéletének meghatározó faktora. Ezt szem előtt tartva igyekszünk saját tudásunkat, szellemi tőkénket kamatoztatni elsősorban tanulmányok formájában.

Sportkoncepciók készítése

Kiadónk a sportéletben megszerzett bő évtizedes tapasztalatai birtokában 2022-ben sportkoncepció-készítéssel bővítette tevékenységi körét. Törökbálint önkormányzatának megbízásából készítettük el az első települési stratégiai tervet, amely messzemenően elnyerte a városvezetés tetszését. Örömmel állunk rendelkezésére más önkormányzatoknak is, elsősorban Budapesten, illetve Pest megyében.

tennisball
Sportági kutatások

A MediaBook Kiadó az utánpótlássportban – azzal együtt pedig az egész hazai sportéletben – immár nemcsak médiaszereplőként van jelen, hanem olyan tanulmányok, kutatások, szakmai anyagok elkészítőjeként is, amelyek nagymértékben hozzájárulnak egy-egy sportág eredményességének növeléséhez, a problémák feltárása nyomán a hatékonyabb működés elősegítéséhez. Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben sportágának szakszerű háttéranyagokra, adatelemzésekre, belső használatra szánt interjúkra van szüksége az előrelépéshez.

tennisball
monitor

Informa­tikai szolgál­tatás

Portfóliónkat 2023-ban az informatika területére is kiterjesztettük.

Weblaptervezés, -fejlesztés

Cégünk nagy tapasztalatot szerzett az évek során a sportmédiában, amit igény szerint a weboldal-tervezés és -fejlesztés területén is kamatoztatni szeretnénk, legyen az egyszerűbb, bemutatkozó honlap vagy éppen hírportál kialakítása, üzemeltetése.

tennisball
Sportinformációs rendszerek kialakítása

A kiadó által működtetett szerkesztőségben képződő információk, adatok rendkívüli mennyisége nyomán arra jutottunk, hogy sportinformációs rendszerek kialakítása is a profilunk részét képezze. Nem ijedünk meg a nagy méretű adatbázisoktól, azok kezelésétől, adminisztrációs felületek kialakításától, kapcsolódjon az egy-egy sportklubhoz, szakosztályhoz vagy sportági szövetséghez.

tennisball
arrowup